مطالب ارائه شده در این بخش از وب سایت بر مبنای مطالب علمی دریافت شده ازسازندگان تجهیزات ارائه می شوند و شرکت درنیکا ویژن آریا هیچ گونه تغییراتی را درمطالب ذیل لحاظ ننموده است.

·          معرفی کابینهای تست و مشابه سازی شرایط محیطی و جایگاه این تجهیزات در صنایع رنگ و رزین ،خودرو لاستیک و پلاستیک ، شیشه ، کاشی و...

·          اندازه گیری فام رنگ در صنایع: رنگ و رزین ، خودرو و قطعات داخلی ، لاستیک و پلاستیک ، کاشی و سرامیک ، غذایی و بسته بندی

·          اندازهگیريمیزانبراقیتسطحوجایگاهدستگاهبراقیتسنجدرصنایع :رنگورزین،خودرووقطعاتداخلی،لاستیکوپلاستیک،کاشیوسرامیک،بسته بنديو ...

 


 

مقدمه :

تابش نور خورشید و شرایط  محیطی نظیر درصد رطوبت بالا یا پایین ، درجه حرارت ، بارش باران و  میعان قطرات آب بر روی  محصولات با ایجاد خرابی در ظاهر و کیفیت آنها هر ساله میلیونها ریال زیان مالی به بار می آورد.این تغییرات بصورت عمده عبارتند از : رنگ پریدگی ، زردگرایی ، کدر شدگی ، گچی شدن ،سستی  در استحکام و ... می باشند و همگی این دسته تغییرات وابسته به حساسیت مواد بکار رفته در ساختار محصولات در برابر شرایط تخریب کننده فوق الذکر می باشد .

با کابین های مشابه سازی شرایط محیطی می توان آسیب پذیری محصولات تولیدی را درمقابل این شرایط سخت ،مشابه سازی و تشدید نمود .بدین منظوردو گروه کابین های قابل عرضه در این خصوص عبارتند از :

      ۱-      کابین تست شرایط تشدید شده نوری بر اساس اشعه تخریبی نور خورشید ( اشعه ماورای بنفش UV)

      ۲-      کابین تست شرایط محیطی بر اساس نور دریافتی از خورشید ( اشعه زنون Xenon)

 

بررسی عملکرد کابین تست نور ماورای بنفش :

همانگونه که از نام این کابین بر می آید سیستم نوری بکار رفته در آن یک دسته لامپ UV با طول موجهای متفاوت می باشد که با برنامه ریزی سیکلی علاوه بر تابش نور تخریبی ماورای بنفش می توان درجه حرارت محیط داخلی کابین ،درصد رطوبت (میزان میعان بخارات آب بر روی سطوح) واسپری آب مقطر جهت مشابه سازی اثر قطرات باران بر روی محصولات مورد آزمایش را تکرار نمود .نوع لامپهای بکار رفته در دستگاه از نوع فلورسنت با دسته پرتوهایی با طول موج UVA=340nm و UVB=313nm می باشند .با این دستگاه معایبی نظیر تغییرات در رنگ و فام محصول ، افت براقیت محصول ،گچی شدن و ترک خوردگی در سطح، ماتی و کدر شدگی محصول ، پوسته پوسته شدن ، افت درخشندگی و اکسیداسیون و احیای نمونه قابل بررسی است .

بررسی عملکرد کابین تست نور زنون :

این دسته از کابینها با قابلیت مشابه سازی اثر نور Xenon ،نتایج واقع گرایانه و صحیح تری ازتغییرات حاصل شده در محصولات در اثر مجاورت با نورخورشید بدست می دهد.

این کابینها با سهولت در نصب و راه اندازی ،استفاده آسان در یادگیری عملکرد و هزینه های نگهداری بسیار پایین نسبت به دیگر کابینها ،فضای لازم برای قراردهی نمونه ها در مجاورت لامپ (های) Xenon را فراهم آورده و بصورت تمام اتوماتیک قادر به کار در 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته می باشند .

 

سیستم لامپ مورد استفاده در این کابینها ازنوع لامپ Xenon با قابلیت خنک سازی با آب و هوا (بسته به نوع و مدل دستگاه ) می باشد و حداکثر طول عمر این لامپ 1500 ساعت کارکرد مستمر می باشد .دیگر پارامترهای مخرب و تأثیرگذار نظیر درجه حرارت ،درصد رطوبت واسپری آب مقطر نیز قابل استفاده و برنامه ریزی در سیکلهای داخلی دستگاه می باشند . از دیگر امکانات قابل نصب در این کابینها ،قابلیت تعبیه فیلترهای نور روز ،نور پشت شیشه و... می باشد که با تغییر در طول موج قابل ارسال به سطح نمونه های قراردهی شده در دستگاه می توان تأثیر بسیار نزدیکی نسبت به نتایج واقعی و در شرایط طبیعی محیطی بدست آورد.


 

مقدمه:

اندازه گیری رنگ و ایجاد یکنواختی در فام محصولات تولیدی یکی از عوامل مهم درایجاد ثبات در محصولات یکسان و قابل رقابت با دیگر نمونه های داخلی و خارجی بوده و رضایت مشتریان را طی استفاده از یک محصول از چندین نوبت تولیدی به لحاظ همسانی رنگ بدنبالدارد.

 

تئوری:

در طبیعت میلیونها و شاید میلیاردها رنگ با فامهای متفاوت موجود می باشد که برای بیان آنها تنها نمی توان به اطلاق نامهای آبی، زرد، سبزو... اکتفا نمود. اگر رنگی آبی نامیده می شود سریعا این سوال مطرح می شود که کدام آبی ؟ روشن، تیره، مایل به سبز ؟!

همانگونه که دریافتیم باید توضیح یا مقیاسی  برای سنجش رنگ داشته باشیم.

 

ابزار سنجش رنگ و موارد کاربرد :

بسته به نوع کاربرد دستگاههای رنگ سنج (کالریمتر) و اسپکتروفتومتر قابلیت اندازه گیری شید رنگ را دارا می باشند. از این دستگاهها می توان در کنترل رنگ مواد اولیه ورودی به کارخانه، محصول در حال ساخت، واحد آزمایشگاه کنترل کیفیت، آزمایشگاه تحقیق و توسعه (R&D) ، کنترل کیفیت نهایی محصول ساخته شده، محصول قابل بسته بندی و حتی ثبات و یکنواختی رنگ بسته بندی نیز استفاده نمود.

هر محصول تولیدی از یکسری پیگمنتها یا رنگدانه های اصلی تشکیل می شود که از ترکیب آنها با هم فامهای متفاوتی حاصل می شود، با داشتن یک دستگاه رنگ سنج می توان فام این رنگدانه ها را اندازه گیری نموده و کنترل رنگ را برای هرکدام با توجه به نوبت های متفاوت ورود به کارخانه انجام داد، با این روش می توان به ثبات و یکنواختی رنگ در این خصوص دست یافت.

در حین فرایند تولید ، رنگ محصولات تولیدی را نیز می توان اندازه گیری نمود و محصولات نامنطبق را از چرخه بسته بندی حذف نمود. نتیجه این عمل دست یابی به محصولات کاملا همرنگ است. 

 

واحد های اندازه گیری فام رنگ:

در حال حاضر سیستم b و a و L در تمامی صنایع در حال استفاده می باشد و سنجش رنگ هر محصول با همین سه عدد L و a و b انجام می شود. از دیگر واحد های اندازه گیری می توان به (L*, C*ab, hab)   و (Y, x, y)  و (X, Y, Z) و (Rs, Gs, Bs) اشاره نمود.

 

مزایای استفاده از دستگاه رنگ سنج :

۱- کنترل یکنواختی رنگ مواد اولیه ورودی به کارخانه و جلوگیری از ورود محصولات نا منطبق و بی کیفیت

۲- کنترل مناسب در آزمایشگاه بر روی کیفیت رنگ نهایی محصول

۳- سادگی عملکرد شخص اپراتور آزمایشگاه درتهیه نمونه های دلخواه و در نتیجه افزایش سرعت تولید

4- جلوگیری از هدر رفتن مواد اولیه در آزمایشگاه در اثر حدس و خطا برای رسیدن به فرمولاسیون مناسب

۵- کنترل بر روی محصولات در حال ساخت و خروج محصولات نامنطبق از چرخه تولید

۶- افزایش رضایت مشتری با ارائه محصولات همرنگ و فروش بیشتر در بازار رقابت

۷- بسته بندی متحد الشکل با لیبلها و کارتنهای همرنگ

۸- دست یابی به فرمولاسیون رنگ نمونه های خارجی ورقبا و ایجاد تنوع در محصولات تولیدی

 

 


 

مقدمه:

میزان درجه براقیت سطح عاملی تاثیر گذار از بازگشت نور تاییده شده بر روی سطح می باشد که هر چه این میزان افزایش یابد میزان درجه براقیت سطح نیز بیشتر خواهد شد.

در تئوری کلیه سطوح به سه دسته بسیار براق، نیمه براق و مات دسته بندی میشوند که به اختصار سطوحی بسیار براق نامیده می شوند که بسیار صیقلی و پولیش خورده باشند بطوریکه تصاویر بصورت واضح در آنها دیده شوند و به اصطلاح علمی زاویه تابش و انعکاس نور برروی این سطوح برابر است. 

سطوح نیمه براق و مات به سطوح اطلاق می شوند که زبری و ناصافی بیشتری دارند و نور تابیده شده بر روی این نوع سطوح نه بطور مستقیم بلکه در تمام جهات - بسته به نوع و میزان ناهمواری سطح- پراکنده می شود. 

بطور کل شدت باز تابش از روی این سطوح بسیار کمتر از میزان شدت تابش اولیه بوده و میزان تفرق دسته پرتوهای نور تابشی از هر سطح نسبت به سطح دیگر یا به عبارتی از هر محصول نسبت به محصول دیگر متفاوت است. 

 

ابزاراندازهگیريمیزانبراقیتسطوح : 

بطور کل در کلیه صنایع از دستگاهی واحد به نام براقیت سنج برای اندازه گیری درجه و میزان براقیت کلیه سطوح و محصولات استفاده می شود.این دستگاه دارای یک منبع نوری است که در زمان فشردن دکمه اندازه گیری ، بطور لحظه ای نوری بر روی سطح تابش می نماید و در مقابل شدت میزان بازتابش نور برگشتی را در زوایای استاندارد تعریف شده اندازه گیری و گزارش می نماید. 

 

زوایاياندازهگیريمیزانبراقیتسطح : 

بطور کلی زوایای اندازه گیری به دسته های زیر تقسیم می شوند: 

 

                ·          زاویهتابش 20 درجه،جهتاندازهگیريبررويسطوحبراقبادرجهبراقیتبالاي 70 واحد(GU)

                ·          زاویهتابش 60 درجه،جهتاندازهگیريبررويسطوحنیمهبراقبادرجهبراقیتبین 10 تا 70 واحد(GU)

                ·         زاویهتابش 85 درجه،جهتاندازهگیريبررويسطوحماتبادرجهبراقیتپایینتراز 10 واحد((GU

                ·          زاویهتابش 45 درجه،جهتاستفادهبررويسطوحنیمهبراق،قابلکاربرددرصنایعکاشیوسرامیکو فیلمهايپلاستیکی

                ·         زاویهتابش 75 درجه،جهتاستفادهبررويسطوحبابراقیتبسیارپایین،قابلکاربرددرصنایعتولیدکاغذومحصولاتوینیلیمورداستفادهدرصنایعبستهبندي

 

 

 

 

آمار سایت

نمایش تعداد مطالب
376177
Powered and Designed by Naghshineh Sabz